Blog

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre intretinerea mobilei din lemn masiv

de admin in Dec 17, 2020

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre intretinerea mobilei din lemn masiv
Fiecare dintre noi isi doreste o casa care sa atraga cat mai mult atentia oricui ii trece pragul si care, in acelasi timp, sa se muleze perfect pe stilul preferat si personalitatea sa...E ceva perfect normal, cand te gandesti la investitia pe care o faci in momentul in care te hotarasti sa iti cumperi o locuinta sau sa iti construiesti una de la zero. Unul dintre cele mai importante aspecte de luat in calcul pentru a avea o locuinta care sa te multumeasca atat pe tine, cat si pe cei din jur, din punct de vedere al designului interior, este reprezentat de mobila aleasa.

Mobila este importanta. Nu spunem asta doar pentru ca ne-am facut un obiectiv permanent din a-ti livra mobila de calitate pentru casa ta de mai bine de 14 ani, ci pentru ca mobila are darul de a oferi personalitate si stil locuintei tale.
Astazi vom vorbi despre mobila clasica din lemn masiv si iti vom prezenta o serie de sfaturi si informatii utile de intretinere ca sa te asiguri ca te vei putea bucura de aspectul si calitatea mobilei tale pentru o perioada cat mai lunga de timp.
Probabil te gandesti si tu “lemn masiv = durabilitate”, insa nu e chiar asa. Mobila din lemn masiv este una dintre cele mai sensibile la factorii externi.
Fara alte aspecte de adaugat, vom incepe prin a-ti oferi cateva informatii despre lemnul masiv din care este realizata mobila de interior.
Tot ce trebuie sa stii despre lemnul masiv 

  1. Lemnul masiv sau alte materiale pe baza de lemn au proprietati higroscopice. Cu alte cuvinte mobilierul din lemn absoarbe apa si umiditatea din aer, lucru care duce la deterioararea sa in timp. Daca iti doresti sa te bucuri cat mai mult de mobilierul ales, iti recomandam sa ii gasesti un loc ferit de umiditate din care sa iasa totusi in evidenta.

  2. Ai grija cum alegi sa cureti mobila din lemn masiv. Spre deosebire de pal sau plastic care sunt procesate mai mult, lemnul masiv este prelucrat intr-un mod mai natural, anumite tratamente chimice daunandu-i in timp.

  3. Piesele de mobilier din lemn masiv trebuie ferite de soare, caldura sau aer rece. Pentru a te bucura de mobilierul ales cat mai mult timp, cel mai bun sfat pe care ti-l putem oferi este sa il feresti de razele soarelui sau de aerul rece. Gaseste-i un loc din care sa arate bine si sa fie ferit de toti acesti factori.


Vom continua prin a-ti oferi o serie de sfaturi, pentru ca mobilierul tau sa aiba un aspect cat mai nou si sa nu se deterioreze in timp.

  1. Praful trebuie sters cu regularitate


Mobilierul din lemn masiv este mai pretentios din punct de vedere al agentilor de curatare, dar in sine are o intretinere usoara. Cat despre praf, acesta nu trebuie sters in fiecare zi, dar nici nu trebuie sa uiti de el. Este de ajuns daca il stergi o data la 2-3 zile. Acorda mare atentie detaliilor! Praful se gaseste si in cele mai mici si inguste locuri din mobila.

  1. Pentru curatarea mobilierului din lemn masiv foloseste o laveta moale


Opteaza pentru o laveta moale, care nu zgarie suprafetele. Laveta cu care iti igienizezi mobilierul este foarte importanta, mai ales daca vorbim despre mobila de calitate. Poate ca efectele nu se vor vedea intr-un timp scurt, dar categoric se vor vedea.

  1. Nu pune direct pe mobila obiecte care genereaza caldura


Intretinerea blaturilor este importanta in cazul mobilei din lemn masiv. Orice obiect care genereaza caldura poate lasa urme. De aceea, sfatul nostru este sa folosesti servetele sau suporturi pentru orice obiect asezi pe blat.

  1. Curata imediat lichidele varsate pe mobilier


Accidentele se intampla tot timpul, suntem constienti de asta. Este bine insa sa luam atitudine imediat daca varsam ceva pe mobilier si sa curatam cat mai repede. Dupa cum spuneam anterior mobilierul din lemn masiv absoarbe apa si umiditatea, iar in timp acest lucru poate duce la deformare sau chiar mai rau. Este bine sa fie curatat in cazul unui accident prin absorbirea lichidului cu o laveta sau cu un burete.

  1. Lemnul isi poate schimba forma in functie de variatiile de temperatura


In functie de variatiile de temperatura, lemnul se poate crapa, umfla sau deteriora. Cel mai bun sfat pe care ti-l putem da, in calitate de specialisti in mobila de calitate, este sa mentii in camera cu mobilier din lemn masiv o temperatura constanta (cca. 15-25 de grade). Umiditatea este importanta si ea. Ai grija ca umiditatea sa nu depaseasca 30-50% in camera cu mobila din lemn masiv. Accorda atentie acestor detalii, chiar daca par ca sunt nesemnificative. Efectele se vor vedea pe termen lung.

Acorda o atentie sporita detaliilor mici si incearca sa tii cont de sfaturile pe care ti le-am dat mai sus.
Tu esti unicul responsabil de aspectul si functionarea locuintei tale.
Speram ca in urma acestui material ai inteles ca achizitionarea unui pachet de mobila din lemn masiv nu implica doar pretul acesteia, ci si implicarea ta pe termen lung in intretinerea corecta.
Poti intra aici pentru a vizualiza colectiile de mobilier pe care Slava Home ti le pune la dispozitie, pentru fiecare colt al casei tale, in stiluri variate, pentru orice gusturi. :)
Fa o alegere pe care sa nu o regreti peste 10 ani. Alege #mobiladecalitate pentru casa ta, de la Slava Home!
Articole similare